Nu ook web profielen op Instagram

Deze week is de uitrol begonnen van de Instagram web profiles waarbij jouw foto’s op Instagram ook via de website zijn te bezichtigen. Volgende week zouden alle gebruikers over een web profiel moeten beschikken die te bereiken is via http://www.instagram.com/gebruikersnaam.Het gaat momenteel nog puur om een online profiel. Je kunt nu via het webprofiel ook gebruikers volgen, reacties plaatsen en foto’s ‘liken’ maar voor de complete sociale media-ervaring en het doorzoeken  is de app nog steeds superieur. Uploaden van foto’s moet ook nog via de app gebeuren dus het is zeker niet bedoeld als vervanging voor de app.

Privacy

Keerzijde voor veel gebruikers zal de privacy zijn. Het wordt nu veel makkelijker om al je foto’s te doorzoeken. Waar je via de app steeds moet wachten tot er weer een aantal foto’s worden ingeladen, gaat dat op de desktop een stuk sneller en kunnen er op een scherm ook meer foto’s worden getoond. Die oude foto die eerst alleen je vrienden nog wisten te vinden, wordt makkelijker vindbaar (ook voor niet-Instagram gebruikers).

All or nothing

Aangezien je in Instagram niet per foto kunt aangeven of die voor iedereen zichtbaar moet zijn of alleen voor je vrienden, kiezen sommige ‘Instagrammers’ er nu dus ook maar voor hun complete profiel af te schermen. Zo kunnen ze alleen vrienden toestemming geven om bij hun account te komen.

Mocht Instagram ook de onlangs geïntroduceerde Photo Maps toepassen op de webprofielen dan zal dit waarschijnlijk er voor zorgen dat nog meer gebruikers hun profiel gaan afschermen. De oude geo-tags worden overigens ook niet weergegeven op het nieuwe web profiel.

via Instagram web profiles | Computer Idee.

Ikzelf gebruik Instagram tot op heden uitsluitend voor mijn eigen vermaak en volg op dit moment dan ook niemand. Voor mij is het dus (nog) niet een sociaal medium, zoals het bedoeld is, maar meer als leuk creatief tijdverdrijf. Maar dat verandert wellicht nu met de webversie?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s